Včlanite se!

Vsi, ki čutite naklonjenost do železnice, ki ste se kot majhni igrali z vlakci ali resnimi modeli z najmanjšimi detajli, vsi, ki ste uživali v opazovanju vlakov in kompleksnosti delovanja železniškega prometa – predvsem pa vsi, ki v tem uživate tudi danes ali pa bi radi to ljubezen obudili:

VČLANITE SE in se pridružite našemu društvu!

Pridružili se boste skupini ljubiteljev in prijateljev železnice, s katerimi lahko delite svoje zanimanje za železniško tematiko, kjer lahko razširite svoje znanje in nam pomagate s svojim.

Včlanitev

Včlanite se lahko na naših rednih mesečnih srečanjih, javnih organiziranih dogodkih ali pa stopite z nami v stik elektronsko preko spletnega obrazca. Vsa srečanja potekajo v Muzeju Slovenskih železnic na Parmovi 35 v Ljubljani. Datumi javnih dogodkov so objavljeni v društvenem koledarju, pa tudi na spletni strani SŽ, redna mesečna srečanja članov pa se odvijajo vsako prvo sredo v mesecu ob 17h (razen julija) in so objavljena tukaj. Več o samem društvu, njegovi strukturi, projektih in aktivnostih si preberite v zavihkih Društvo in Javni dogodki!

Članarina

Letna članarina znaša:
– 25 evrov (odrasli)
– 15 evrov (mladi do 26 let, brezposelni, upokojenci)
– 5 evrov za otroke

Če se v društvo včlani mladoletna oseba do dopolnjenega sedmega leta starosti ali oseba, ki nima poslovne sposobnosti, podpiše pristopno izjavo njen zakoniti zastopnik. Za osebo od sedmega leta do dopolnjenega 15 leta starosti mora zakoniti zastopnik pred njenim vstopom v društvo podati pisno soglasje. Za osebe mlajše od 18 let odgovarjajo njihovi starši oz. skrbniki.

Zakaj se včlaniti?

Kot člani boste med drugim lahko aktivno sodelovali na področjih kot so:
– Mesečna srečanja
– Vrtna železnica 7,25 col (184 mm)
– Modulna maketa v merilu H0 (1:87)
– Obnova društvene premikalne lokomotive Jenbach
– Ohranjanje tehniške dediščine
– Izvedba javnih dogodkov
– Izleti, obiski z železniško tematiko
– Mednarodno sodelovanje in obiskovanje društev v tujini

Sponzorstvo in donacije

Če v društvu ne želite aktivno sodelovati a bi radi podprli naša prizadevanja in aktivnosti, bodisi finančno ali z materiali, ki jih zmeraj primanjkuje in smo jih vedno zelo veseli, ste vabljeni k donaciji ali k sponzorstvu projektov! Delo na vseh maketah kot tudi delo na pravih vozilih zahteva materiale kot so barve, les, gradbeni material, orodje in tudi finančna sredstva (nakup elementov za modulno maketo). Hvaležni vam bomo!

Permanent link to this article: http://www.dlz.si/?p=1709