Društvo

Na tej strani najdete več podatkov o našem Društvu in rednih mesečnih srečanjih naših članov. Pogledate si lahko tudi Društveni koledar vseh aktivnosti, odprtih za javnost.

Spodaj ali v zavihku Društvo izberite želeno kategorijo in si preberite več!

Permanent link to this article: http://www.dlz.si/?page_id=18

O društvu

Ustanovitev

Na pobudo akademskega profesorja Uroša Kreka, Uroša Filipliča in Branka Kovača je bil ustanovni občni zbor Društva ljubiteljev železnic “ŽELEZNA CESTA” v mesecu februarju 1991 v prostorih Muzeja Slovenskih železnic.

Društvo se je registriralo 11. aprila 1991 v Ljubljani na Mestnem sekretariatu za notranje zadeve na podlagi takratnega Zakona o društvih (Uradni list SRS, …

Redna srečanja članov

Člani društva se vsako prvo sredo v mesecu med 17h in 19h dobimo v svojih prostorih v Muzeju Slovenskih železnic na Parmovi 35 v Ljubljani, in sicer v stavbi levo za zapornicami ob zgradbi muzeja (polkrožni rotundi, ob kateri stojijo muzejski likovni signali). Na srečanju obravnavamo vnaprej določeno temo povezano z železnico, običajno v obliki …

Društveni koledar

Na tej strani objavljamo popoln koledar vseh rednih aktivnosti Društva ljubiteljev železnic “ŽELEZNA CESTA” in Muzeja Slovenskih železnic, ki so odprte tudi za javnost. Pri aktivnostih zaradi službene zasedenosti članov upamo vsaj na omejeno občasno udeležbo tudi Društva ljubiteljev železnic in železniških eksponatov Celje.

Vabljeni, dragi obiskovalci!

Več o samih javnih dogodkih na