Return to Javni dogodki

Dogodki v Muzeju

Ponosni smo, da smo z lastno pobudo in veliko idejami kot prvi v širšem prostoru Balkana prodrli z idejo in pričeli z organizacijo dogodkov, obrnjenih k širši javnosti.

Društvo ljubiteljev železnic “ŽELEZNA CESTA ”  tudi letos v sodelovanju z Muzejem Slovenskih železnic, Društvom ljuibteljev železnic in železniških eksponatov Celje in Slovenskimi železnicami pripravlja ti. »Dogodke v muzeju«, odprte za širšo javnost. »Dogodke v muzeju« je društvo v sodelovanju z Muzejem Slovenskih železnic začelo organizirati v letu 2012. V letu 2013 smo prvič k sodelovanju pritegnili tudi Društvo ljubiteljev železnic in železniških eksponatov Celje, ki od tedaj občasno sodeluje pri javnih dogodkih ter pomaga pri njihovem načrtovanju, organizaciji, promociji in izvedbi.

»Dogodki v muzeju« se navadno odvijajo približno šestkrat letno na soboto in so namenjeni obisku javnosti in s tem predvsem širjenju zavesti o naši tehniški dediščini ter popularizaciji železniške tematike na splošno, obenem pa je velik del programa namenjen tudi ali predvsem najmlajšim.

Na teh dogodkih si lahko obiskovalci muzeja običajno lahko ogledajo člansko modulno maketo v merilu H0 (1:87), se popeljejo na vrtni železnici v merilu 7,25 col (184 mm) in parnem traktorju mojstra Mihe, pogosto pa še na drezini. Občasno po območju muzeja vozijo tudi muzejske parne lokomotive in društvena premikalka Jenbach. Obenem Muzej organizira več vodenih ogledov razstavljene zbirke.

Za točen čas potekov dogodkov spremljajte našo spletno stran ali Facebook, vabila na dogodke bodo pravočasno objavljena.

Majski Dododek v Muzeju poteka istočasno z enim od običajno dveh druženj ob sejmu (“bolšjaku”), zato je dogajanje še bolj pestro kot ponavadi. Novembrsko druženje ob sejmu se običajno odvija na Viru pri Domžalah, KS Toma Brejca.

Celoten koledar vseh dogodkov za tekoče leto, tudi v obliki za tiskanje, je na voljo tukaj!

Se vidimo v muzeju!

dogodki_vabilo_1

Permanent link to this article: http://www.dlz.si/?page_id=34