Foto album: Druženje ob sejmu modelne železnice, 18. 5. 2013

Na prvem letošnjem Druženju ob sejmu modelnih železnic, ki je letos potekalo hkrati z Mednarodnim muzejskim dnem, je bilo tokrat res veliko za videti. Kljub ekonomski krizi je bilo v dopoldanskih urah v rotundi v vsakem trenutku okrog 100 ljudi, medtem ko se jih je več sprehajalo po dvorišču in pri društveni modulni maketi. Obiskovalci so si radovedno ogledovali miniaturne vlake, marsikdo pa je tudi kaj kupil.

Organizirana so bila strokovna vodstva po Muzeju, taksi službo je opravljala tudi motorizirana drezina. Celjani so ponovno poskrbeli, da je vozila ozkotirna parna lokomotiva serije 71, ki so jo upravljali kolegi iz Društva ljubiteljev železnic in železniških eksponatov Celje. Navdušeno so vozili vse goste, če pa kdaj potnikov ni bilo pa so na vožnjo odbrzeli sami.

Fotografije spodaj dokazujejo, da imamo tudi ženske strojevodke, ki znajo upravljati s parnimi lokomotivami! Vrtna železnica je bila prav tako polna, le ob prihodu zadnjega “Kenedija” se je večina prizorišča začasno precej izpraznila. Prihod Kenedija 661-032 po skoraj 52 let službovanja pa si zasluži svojo galerijo, ki bo v kratkem objavljena ločeno.

Permanent link to this article: https://www.dlz.si/?p=446