Včlani se!

Vsi, ki čutite naklonjenost do železnice, uživate v opazovanju vlakov in kompleksnosti delovanja železniškega prometa, ki ste se morda igrali z vlakci ali resnimi modeli z najmanjšimi detajli, in ki bi radi to ljubezen ohranili in nadgradili:

VČLANITE SE!

Pridružili se boste skupini ljubiteljev in prijateljev železnice, s katerimi lahko delite svoje zanimanje za železniško tematiko, kjer lahko razširite svoje znanje in nam pomagate s svojim.

Včlanitev

Včlanite se lahko na naših rednih mesečnih srečanjih, javnih prireditvah ali tako, da stopite z nami v stik elektronsko preko spletnega obrazca. Redna srečanja članov so opisana tukaj, koledar javnih prireditev pa tukaj. Več o samem društvu, njegovi strukturi, projektih in aktivnostih si preberite v zavihkih Društvo in Javni dogodki.

Članarina

Priporočena najmanjša letna članarina znaša:
–          25 evrov (odrasli)
–          15 evrov (mladi do 20 let, študenti, upokojenci)
–          5 evrov (dijaki, brezposelni, ostali)

Če se v društvo včlani mladoletna oseba do dopolnjenega sedmega leta starosti ali oseba, ki nima poslovne sposobnosti, podpiše pristopno izjavo njen zakoniti zastopnik. Za osebo od sedmega leta do dopolnjenega 15 leta starosti mora zakoniti zastopnik pred njenim vstopom v društvo podati pisno soglasje. Za osebe mlajše od 18 let odgovarjajo njihovi starši oz. skrbniki.

Zakaj se včlaniti?

Člani društva smo v zadnjem desetletju aktivno sodelovali na področjih:
–          mesečna srečanja
–          društvena modulna maketa v merilu H0 (1:87)
–          ohranjanje tehniške dediščine
–          izvedba javnih dogodkov
–          izleti, obiski z železniško tematiko
–          mednarodno sodelovanje in obiskovanje društev v tujini
–          obnova društvene premikalne lokomotive Jenbach

Sponzorstvo in donacije

Če v društvu ne želite aktivno sodelovati a bi radi podprli naša prizadevanja in aktivnosti, bodisi materialno ali moralno, ste vabljeni k donaciji, sponzorstvu projektov oziroma posredovanju znanja in izkušenj. Naše delo zahteva materiale, orodje, čas, znanje in finančna sredstva. Hvaležni vam bomo!

Permanent link to this article: https://www.dlz.si/?page_id=15