Return to Javne prireditve

Dogodki v Muzeju

Ponosni smo, da smo kot prvi v širšem Balkanskem prostoru prodrli z idejo o organizaciji dogodkov z železniško tematiko, namenjenih širši in laični javnosti.

K ideji smo pritegnili Slovenske železnice, s katerimi sedaj sodelujemo pri teh ti. »Dogodkih v muzeju.« V sodelovanju z Železniškim muzejem smo jih poskusno uvedli v letu 2011 in jih začeli redno izvajati v letu 2012. Z vloženim delom in občutnimi finančnimi sredstvi smo jih vsako leto izboljšali predvsem z vložkom v vrtno železnico, privabili več ljudi in skupaj z muzejem vzpostavili kontinuiteto in pozitiven trend popularnosti. Nekaj let po naših začetkih so promocijo in organizacijo prevzele Slovenske železnice, društvo pa ostaja aktivni udeleženec.

»Dogodki v muzeju« se odvijajo približno 6-7x letno na soboto in so namenjeni obisku javnosti ter s tem predvsem širjenju zavesti o naši tehniški dediščini ter popularizaciji železniške tematike na splošno, obenem pa je velik del programa namenjen tudi ali predvsem najmlajšim.

Na teh dogodkih se lahko obiskovalci muzeja peljejo na vrtni železnici, uživajo v animaciji najmlajših in občasno v dodatnih posebnih aktivnostih. Obenem muzej organizira tudi več vodenih ogledov razstavljene zbirke. Vsake toliko časa dogodek popestrimo z druženjem ob sejmu modelne železnice, ki ga društvo na različnih lokacijah organizira že četrt stoletja. Do leta 2020 je bila na ogled tudi društvena modulna maketa v merilu H0 (1:87).

Koledar prireditev je na voljo tukaj.

dogodki_vabilo_1

Permanent link to this article: https://www.dlz.si/?page_id=34